Løbetræning – begynd og bliv ved med godt humør. Få de bedste tips her

Begynd at løbe – og bliv ved!
Skru OP for glæden i din løbetræning

Det er fint at have store ambitioner og et godt løbeprogram. Men du skal jo også være glad for at tage løbeskoene på. Se her, hvordan du finder smilet frem under din løbetræning.

Jeg elsker H.C. Andersen-citatet At rejse er at leve. Jeg siger bare At løbe er at leve! Men når jeg løber en tur, er det jo faktisk også en lille rejse ud i det kendte og ukendte.

Der er altid masser at opleve og opdage under min løbetræning: Hvordan har hovedet det? Hvordan har kroppen det? Hvordan har tankerne det?

Mine løbeture begynder tit, så snart jeg går ud ad hoveddøren og skal vælge, om jeg skal løbe til højre eller venstre. (Ligeud er ikke en mulighed, så løber jeg ind i et hus!)

Men det er ikke alle, der deler min glæde. For et par dage siden læste jeg en udtalelse af skuespiller Susanne Storm fra 2900 Happiness: “Jeg forstår ikke dem, der løber, hvad er det dog, de løber væk fra?”

Jeg løber hjemmefra – men kun for at løbe hjem igen!

Ja, det kan godt være, at min lille rejse virker formålsløs for nogle – men det er den ikke! Selvom jeg er løbet væk fra mit hjem mange gange, så er jeg altid kommet tilbage igen.

For jeg løber nemlig slet ikke for at komme væk fra nogen eller noget – men for at komme hen til noget. Kort sagt: Jeg løber for at nå mit personlige mål om at være i god form, stresse af og være glad hver dag.

Sæt fokus på det, du løber hen til

Som løbecoach ved jeg, at det rette mindset gør en stor forskel for din glæde ved løbetræning:

Hvis du fokuserer på det, du vil væk fra, fx overvægt eller dårlig kondition, skaber du en indre modstand, der gør det sværere at få løbeskoene på igen.

Hvis du derimod tænker på det, du vil hen til, skaber du optimisme og glæde. Derfor: Sæt fokus på det, du gerne vil opnå med din løbetræning – fx en stressfri hverdag.

Hvad løber DU hen til? Find ud af det ved at færdiggøre sætningerne:

  • Drømmen om … 
  • Visionen om … 
  • Målet om …

Når du ved det, er det nemlig meget nemmere for dig at begynde at løbe … og blive ved.

Løb også, bare fordi du elsker det!

Men det er også skønt at løbe bare for nydelsens skyld. Måske får du bedre styr på en af hverdagens udfordringer, når du har været ude på vejene. Eller måske får du nye idéer på turen ligesom Søren Rasted fra Aqua, der tit løber en tur for at få inspiration til sin musik. Sidst, men ikke mindst, slapper du endnu bedre af efter en løbetur. Så sæt tankerne fri og slå hjernen fra på løbeturen – for pausen til ”bare at være” er nemlig guld værd i en travl hverdag!

Kom nemt videre med din løbetræning

PS: Glem ikke at tilmelde dig nyhedsbrevet og få dit løbe-start-kit

løbetur, igang med at løbe, træning, løb, løbecoach, løb 5 km
Løb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.